Tamo - Maksimalių išbandymų metas

2011.09.30 patalpino aikju
  • 108
24
tamo
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.


Žymės: tamo


Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4514 d. Atsakyti   
neproblema ir tas tamo palieki cookies ar kaip ten ir poto prisijungi su tewu tamo pakeiti pasworda
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4531 d. Atsakyti   
Pritariu #19 pilnai.
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4596 d. Atsakyti   
#20 tai ir kalbu apie PAGRINDUS, o ne "aukštąjį mokslą" kurį dabar kiša mokyklose. Gal tu jau seniai ją baigęs ir nežinai ko ten vaikus moko? Tiesiog matau mokyklose daug, labai daug vaikams pateikiamos informacijos kurios TIESIOG nereikia. To turėtų mokyti universitete, ar bent jau 11~12 klasėse. O kas apie dvarfus kalbėjo? Iš kur čia tuos noliferius ištraukei? Man labai patinka fizika ir matematika, taip pat informatika. Kabinsiuosi į gyvenimą per šias sritis. Bet kam man reikalinga biologija ir tie visi terminai, kuriuos KALT reikėjo 8~9 klasėje? Taip praktikoje tikrai nerasčiau kur tokią specifinę, tik tai sričiai tinkamą, informaciją panaudot. O pagrindams užtenka žinot žmogaus kaulus, ląstelės sandarą, gyvūnų pavadinimus... Žodžiu 1-7 kl. kursą (jei kalbėsim mano atveju ir būtent apie biologiją). Vietoje to aš būčiau labiau susitelkęs į "savas" sritis.
Tu mano "aš mokausi tą ko man reikia" mintį ne taip supranti. L2 žaidimas tai ne mokslas, o pramoga. Literatūrinio Kūrinio/knygos kūrimas irgi ne mokslas, dar tokiam dalykui ir pašaukimą turi žmogus turėti.
Kalbant apie meiles, tai galima ir be visų tų "rožinių" nesąmonių, kuo puikiausiai, gyvent.
Praktikos mokykloje nemoko ir neturi mokinti? Mokyti IEŠKOTI informacijos, kad nereikėtų jos KALTI, tai irgi nereikalinga? Juk apie tai aš ir kalbu. Kad dabar mokyklose vaikai mokomi visokių teorijų, formulių ir t.t., kai galima būtų tiesiog, kaip pat sakei, susikonspektuoti sąsiuvinyje, bet kam tai daryti "galvoje"? Gyvenam apsupti naujausių technologijų ir negalime jomis naudotis? Kas per akmens amžius?
Visko žinojimas tikrai nėra išprusimas. Nebent tu išprususiu laikai tik tą kuris baigė universitetą(-us), turi kelis diplomus ir dirba lektoriumi ar dar kuo ten. Visi kiti bukagalviai ir nieko verti?

Apskritai seniau vaikams būdavo mažesnis mokslo krūvis, nes nemokydavo to ko nereikia. O gal tiesiog nebuvo tiek informacijos? Na bet kokiu atveju turėdami visus tuos kompiuterius, mums skatinama jais nesinaudot. Tai atleiskit, mano galva ne kompas, o ir per tuos kelis dešimtmečius žmogaus smegenų tūris ar vystymasis tikrai TIEK nepasikeitė, kiek informacijos kišamos atsirado vadovėliuose. Vien pažiūrėkit kiek vaikų nusižudo dabar ir seniau. Galvoji šiuolaikinis visą ko kišimas ir krūviai mokykloje to neįtakoja?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
ivede siemet bl
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#19 Bevertės žinios yra tokios, kurių tu nesugebi panaudoti ir pritaikyti. Todėl nenuostabu, kad "aš mokausi ką noriu". Ir tas bet kas yra patys lengviausi dalykai. Atseit čia man tas nesiseka, tai aš jo nesimokysiu. Bet vistik kažkaip daugybos lentelę išmokai ? Tai atseit jau matematikos daugiau nereikia, nes neva viska už mus skaičiuoja kalkuliatorius arba smartfonas. O kas jei tavo tas smartfaunas bus išsikrovęs ? Ir be interneto basta, ar ne ?

Nereikia šiuolaikinėmis technologijomis pasitikėti aklai. Žinoma, jos padeda, bet ne iki tiek, kai už tave jau mąsto pats smartfaunas. Ir tau tik knopkes tereikia spaudinėti. O va kai prireiks parašyti ir sugalvoti kažką pačiam ? Tada eisi ir ieškosių tokių, kurie tai moka ir mokėsi jiems.

Naivu tikėtis, kad kompiuteriai ir smartfaunai viską padarys už tave. O kas sugalvos principus, kaip tai padaryti, kaip tai įgyvendinti ? Vistiek turėsi žinoti principus ir pagrindus, nes tai yra pamatai. O gal žinai kaip namą pastatyti be pamatų ? Nebent būtum pats ponas dievas, tada patikėsiu :)

O dabar prie ko čia ta EU ? Ir kodėl į ja dairomasi, kai mes situaciją turime čia pat. Tai kam tada profiliuoti, jei tiesiog iškart galime už tuos būsimus žmones nuspręsti, kas jie tokie bus ir išsiuntinėti juos po profkes, tegu ten mokosi, ko nori ir eina dirbti. Bet turbūt ne visi to norės ? Vat tam ir yra 12 klasių. Vakaruose net 13. Tai pas juos ir žmonės motyvuotesni ir labiau žino ko nori.

O čia kas ? Tu parodyk man bent 10 žmonių, kurie tikrai žino, ko norės baigę 12-ką klasių ? Net ir patys didžiausiai žinovai yra abejojantis savimi.

Be to, pamiršti įvertinti ir tai, kad tos žinios dalyvaus, tavo kasdieniame gyvenime, tarp santykių su mergina ir kitais žmonėmis. Dabar parašęs žinutę merginai "swx ka vk", tikriausiai nenukabinsi, o turėsi pasitelkti bent kiek preliudijų, kurių gausi analizuodamas literatūros kūrinius, juos interpretuodamas ir kitaip nagrinėdamas.

Taip pat ir visur kitur, gyvenimas nesusiveda vien į pragmatizmą, yra nepatuojamų dalykų jokiais įrankiais ir jie vaidina didžiulę rolę tame gyvenime ir jo kokybėje.

Taigi ir žinios taip pat vaidiną didžiulę rolę mūsų gyvenimuose. Visko neišmoksi ir neiškalsi, netgi to ir nereikia daryti !

"Visko žinojimas" arba kitaip išprūsimas yra reikalingas ne man, ne dėstytojui, ne tavo tėvams, bet TAU pačiam. Turbūt labai įdomu bendrauti su naulaiferiais, kurie težino kažkokio dvarfo 80lvl ir daugiau nieko kito. Vat tai yra žmonės, kurie daro ką nori ir mokosi ką nori, nes jiems niekas kitas neįdomu.

O jei būtum tiesiog darbdavys, kaip bendrautum su įvairiausių charakterių žmonėmis ? Juk čia stebuklingi smartfaunai už tave nenuspręs, ką priimti į darbą, o ką ne.

Negi nesi girdėjęs tokios paprastos patarlės, jog ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi ?

Beje, mokyklos ir neturi suteikti praktinių žinių, jos tave moko pagrindų, ant kurių tu statysi toliau savo namą.
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4597 d. Atsakyti   
#12 pala pala, o tai kaip vakarų Europoje vaikai "pameta kelia"? Kaip ir nekeliama ši problema ten, visi profiliuojasi nuo "9 klasės" (tiksliau eina į kitą mokyklą), o pametusiu kelią yra mažuma. Kodėl? Ten tikrai daug užsieniečių draugų puikiai gyvena su "profiliuotomos" žiniomis ir darbą turi... Tai lietuviai durnesni taip išeina? Ar čia turi mums būti pripaišoma kažkokia "viską turinčių mokėt" etiketė Europoje? Tad kam man tos bevertės žinios (teorija), kai yra informacijos priemonių, tam kad sužinočiau reikalingas datas ar įvykius? Man to žinojimas nepakenks, bet kam to reikia? Tau? Dėstytojui? Tėvams? Tikrai ne man. Pats juk sakai - gyvenam technologijų/informacijos amžiuje. Dabar beveik kiekvienas žmogus turi namie kompiuterį ir telefoną (išmanųjį ar ne) su internetu kišenėse. Tai kam kišt į galvą tai ką po metų, dviejų pamirši? Tam yra priemonės, sukurtos technologijos, kad nereikėtų visko galvoje laikyt.
O vą žinių taikymas praktikoje - kita kalba. Tik kažkodėl to pasigendama mokyklose.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Dienynas. ;D
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4597 d. Atsakyti   
#14 -1 &
....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
kas tas tamo
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
Ne tik tamo, yra ir dienynas.lt ;xx
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
blee #12 +1, #11 -1
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#11 +1
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4597 d. Atsakyti   
#10 Daugelis mokinių iki šiol nesupranta, kad jie vis ale verčiami iškalti kalnus, o ne mąstyti. Patys turėtumėte išmokti konspektuokti ir svarbiausia SISTEMINTI žinias. Tada joks kalimas nebėra įmanomas. Automatiškai pagal asociacijas prisiminsi daugiau dalykų. Mokėsi daryti išvadas ir taip pakelsi savo lygį.

O ne kaip siūlo lollol, kurio idealogija yra įtin klaidinga bei įdinga šiais laikais, žinių visuomenėje, kur žinios bus vertinamos, o ne siauros srities specialistai, kurių paklausa bus labai NESTABILI. Todėl persiorientavimui teks gaišti laiką.

Dailininkui chemija reikalinga tam, kad bet kokie PR, nevaldytų žmonių masių. Nebūtų žmonės išnaudojami ir pasiduodantys bet kokiai kvailumo srovei.

Talentus galima išsaugoti, jei nori to pats jo sąvininkas, viską galima suderinti ir reikia mokėti susiderinti, pasverti ir įvertinti su visais kitais žmonėmis.

Ir kol tesirinksi tai ką nori mokytis, tai atsisuks prieš tave kai eisi į bet kokią aukštąją. Ten laiko nebus nei kartojimams, nei naujo dalyko išmokimui. Pagrindus jau turėsite būti gavę nuo mokyklos, jei jos liks, bus nesaldu.

O ši profiliavimo problema yra taipogi labai ydinga, kadangi abiturientai ar dar būsimi abiturientai nežino ko nori, sustoja į vadybas ir bet kur, kad tik lengviau būtų, mat jiem juk kaidaise nereikėjo nei matematikos, nei chemijos, o dabar visos tos ylos lenda iš maišo ir kiša koja.

Todėl jei pasirinksite tokį kelią, kaip lollol, jūs neturite teisės kaltinti kitų, kad dėl jūsų nepakankamo išprūsimo, nerandate darbo, o kaltinate visus iš eilės, tame tarpe mokytojus, Kubilių ir bet ką, tik ne save pačius.
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4597 d. Atsakyti   
#9 Ištraukiau iš to, kaip MOKYTOJAI piešia MŪSŲ ateitį. Tipo mokinkitės VISKĄ 10-tukam, antraip į konteinerį keliausit. Ir prašom nepi.... proto, kad taip nėra.
#8 Taip reikia bendro išprusimo 8 kl. lygio. Kam dar 2 metai teorijos? Mokykloje 9, 10 jau nebesimoko patys mokiniai visokių rusų kalbų ir pnš (tiems kuriems nereikia), sėdi pamokose, kas nosį krapšto, kas rėkauja ir trukdo mokytis tiems, kam to dalyko REIKĖS. Tai kodėl Lietuvoje nepadarius kaip užsienyje kai nuo 9 klasės jau profiliuojasi mokiniai. (Nors ten 3 pakopos profiliavimuisi būna, pas mus ir 2 užtenktų)

Apie save, tai turėjau omenyje, kad dar prieš "profiliavimasi 11kl." jau mokinausi tik tai, ko man reikės, o ne viską iš eilės.
Nuotraukos nėra
fangtazia prieš 4597 d. Atsakyti   
#8 tai tu sakai, kad nepaisant nieko reikia tik sausai kalti viska is eiles ir neieskoti kas tau idomu nesistengti nieko nuspresti, tiesiog viska mokytis. Pavyzdziui zmogus linkes prie meno daile nuo 5 metu lanko ir tai jo aisktra bei pasaukimas bet atejus i mokykla reikia mesti ta daile i sona ir pradeti mokytis chemija, kalti datas istorijai ir lauzyti galva fizikoje? Tai kas is to jaunojo talento beliks kai jis susitelks ne i savo pasaukima o i kakokias nesamones? Ir dar juk jaunas zmogus turi kuo daugiau patirti gyvenimo linksmntis kol gali o ne sedeti istisus savaitgalius ir kalti nesuvokiamus dalykus. Koks zmogus isaugtu is tokio kaliko? Jis greiciausiai nusprestu kad nori stoti i medicina teise ar dar kur. O po dar desimties metu kalimo suprastu kad jam tai visai nepatinka. Ir koks gi gyvenimas jam nusiklostytu poto? Prisimintu jog niekada taip prideramai ir nesilinksmino taip niekada rimtai nebuvo isiveles i paugliskas problemas... Zmogus taip gali ir i depresija nueiti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
#7 yra 11 klasei profiliacija. nezinau is kur istraukei kad arba observatorija arba siukslynas...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
#7 na taip, o jeigu beieskodamas saves suprasi kad neuztenka ziniu ar ismones ar talento? jeigu sokinedamas per dalykus praleisi puse gyvenimo nieko nepasiekes, ir va tau nieko ir neliks tik egzistavimas. Butent mokykloje ir mokiniesi viska, o po mokyklos keliauji sava kryptimi. To dar betruko, spjaukim ant mokymo sistemos ir leiskim vaikam patiems mokintis gyventi. Tokio idiotisko poziurio musu jaunimui LABIAUSIAI reikia.
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4598 d. Atsakyti   
#5 Pala pala, jeigu man nepatinka Istorija, tai kodėl turėčiau rodyt ten iniciatyvą? Bėda tame, kad neskatinama save atrast mokykloje, o rodomi tik du keliai: į observatorija arba į šiukšlyną. Manau tėvai ir mokytojai turėtų apie TAI pagalvot, o ne kaip vaiką nubaust už blogą pažymį ar liept jam kalti tai ko galbūt IŠVIS neprireiks gyvenime. Galbūt būtent tai aš supratęs nustojau mokytis ir pradėjau ieškoti savęs. Atrodo radau ir seksiu savo keliu, o ne tuo kurį man rodo tėvai ar mokytojai - į nelaimingą gyvenimą ir galiausiai savižudybę. AČIŪ NE, galit susikišt "Visko mokėjimą" sau giliai į subines, nes aš noriu GYVENT, o ne egzistuot.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
Deja mokomės vien dėl to ,kad tėvai nebartų.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
#2 Mano laikais elektroninių sistemų nebuvo. Pažymius tekdavo pačiam susirašyti. Tėvai nelabai kreipė dėmesio į tai. Pats irgi gaudavau ir trejetus ir ketvertus, bet leisdavo dar pasitaisyti.

Ką aš tuom noriu pasakyti, kad JŪS MOKOTĖS DĖL SAVĘS, o ne dėl tėvų ar pažymių. T.y jūs sau kraunatės pradinį bagažą, kurį nešitės į gyvenimą. Ir čia noriu perspėti, jog kiek pasiimsi tiek ir turėsit, o kai suprasit, tada jau bus per vėlu kamšyti skyles.

Todėl nėra reikalo kurti tokias nesąmones ir slėpti nuo tėvų pažymius bei išsisukinėti.

Tėvai jus prižiūrėdami nori tik gero jums patiems. Taigi geriau jau su tėvais kalbėtis, o ne slėpti ir meluoti bei ieškoti absurdiškų pasiteisinimų. Kiek iš jūsų paprašote padėti padaryti vieną ar tą dalyką ? Ar tiesiog galvojate, kad visa laiką galėsite nusirašyti nuo klasioko ?

Deja taip nebus visą laiką, ir gyvenime tuo labiau.

Vienintėlė bėda tokia, kurią aš matau, tai kad viskas duodama ant lėkštutės. Dabar įprastai jaunimas nebemoka ir nebesugeba mąstyti, kad viską reikia pačiam domėtis, rodyti iniciatyvą, o ne laukti, kol iš dangaus nukris keptas karvelis. Yra kažkokia viltis, kad visgi tie jaunieji po to subręs ir pradės bent jau kiek mąstyti.

Dabar tik čia visi laisvai rašinėjate, o to tiesiogiai nepasakytumėte nei savo tėvams, nei mokytojams. T.y. drąsūs už laido, tol kol nereikia tai realiai aptarti ;]
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
gaidys ta mokykla veltui tik laika svaistot
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
Klasiokas tevu pas pakeite ir uzmirso:D
Nuotraukos nėra
lollol prieš 4598 d. Atsakyti   
#1 Visais laikais vaikai nemėgo mokytis, kur čia degradacija? Nebent pas tave. Kitas dalykas, elektroninis dienynas yra gerai, kai reikia informacijos susiieškot (pvz.: namų darbai, trimestrų/pusmečių skaičiavimui - kokį pažymį dabar "medžiotis" reikia ir t.t.), bet užknisa, kad tėvai gali bet kada pažiūrėt ką tu lankai ir kiek prisiplaka dėl blogų pažymių. Anais laikais galėdavai "pamest" pažymių knygutę. Dabar jau tik nulaužimo metodas veiktų :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4598 d. Atsakyti   
Pasibaisėjau FB malalietkų komentarais. Dauguma iš jų degradavę. Lietuvos ateitis degraduvusiųjų jaunimo rankose :(

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų