Dienos prognozė: - Dienos bėgyje viskas įmanoma...

2014.03.10 patalpino ne2rnas
  • 15
5
oru, prognoze,dienos, prognoze,gera, prognoze
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.



Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Negalibuti prieš 3709 d. Atsakyti   
#4 Taip ir žinojau, kad knygų skaitymas taisyklingai kalbėti neišmokys.. :)

Gerai, laiko tėkmė, analogas kitam žodžiui. Aš supratau, ką norėjo pasakyti autorius, bet man įdomu, kodėl jis būtent tokiu būdu išreiškė savo mintį. Juk buvo galima ir kitaip išreikšti laiką. Aš pvz siūlyčiau keisti į: "Dieną viskas įmanoma". Nes tada atsako į klausimą: kada viskas įmanoma? Dieną.

O jeigu paliktume su tuo "bėgiu", tai natūraliai kyla klausimas, kur? Ats.: dienos bėgyje. Taip pat ir su eiga.

Skaitant knygas reikia šviestis ne tik grožine literatūra, o nagrinėti kalbotyrą, domėtis etimologija. Nes kitaip neskiriama kur buvo mūsų tikroji kalba, o kur yra užteršta įvairiomis svetimybėmis ir priimama be jokio kritinio mąstymo.

Švieskis: ualgiman.dtiltas.lt/vietininkas.html
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 3709 d. Atsakyti   
Teko girdėti pasakymus "dienos eigoje", "filmo eigoje", "žaidimo eigoje"? Vat tas tas "bėgis" yra žodžio "eiga" analogas. Vat čia norima pasakyti, kad dienos laikas pralekia, prabėga. Dažniausiai panašūs žodžiai vartojami su laiko sąvokom: bėga, teka, lekia... Ir tai niekuom nesusiję su geležinkelio bėgiais ar automobilio, ar dviračio greičio perjungimo mechanizmu.
Nuotraukos nėra
Negalibuti prieš 3710 d. Atsakyti   
#2 Tai paaiškink, kad toks gudrus, kas yra "dienos bėgis"? Pažiūrėsime ar knygų graužimas tau padės atsakyti į klausimą neapsijuokus :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 3710 d. Atsakyti   
Pirmas komenatoriau, paskaityk daugiau knygų, pasidomėk daugiau ir žinosi daug daugiau terminų bei jų reikšmes.
Nuotraukos nėra
Negalibuti prieš 3710 d. Atsakyti   
Gal kas gali man paaiškinti kas yra dienos "bėgis"? Ar dienos bėgiais matuojamos? Ar čia jau nauja kažkokia tai lietuvių kalba pradedama kalbėti? :?

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų