Jei vietoje šokolado - Dalintų alų, Lietuvoje nebūtų problemų su kraujo donorais

2011.04.15 patalpino Punceka
  • 101
15
Jei vietoje šokolado
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4190 d. Atsakyti   
O tos seselės kurios paima žmogaus kraują dirba vien iš įdėjos, vien tam, kad padarytų gerą darbą ir išgelbetų kažkieno gyvybę? Ne! Jos ten dirba už pinigus. Donorai duodami kraują gelbsti kažkam gyvybę, tačiau be tų seselių mes nieko nepadarytumėm. Taigi tiek jos, tiek patys donorai gelbsti kitiems gyvybę. Seselės be donorų nieko nepadarytų, donorai be tų seselių irgi nieko verti. Tai kodėl seselės gali gauti už tai atlyginimą, o donorai ne? Kodėl donorai turi būti kvailesni ir daryti gerą darbą už dyką, kai seselės gauną atlygį.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4382 d. Atsakyti   
#12 tavo nuomone apgailetina, o tavo argumentai apie "gera darba" vapse nesirisa nei su sia savoka nei su logika.... matos kad malalietkos kalbos... o kai turesi vaiku padaryk gera darba nueik i parduotuve nupirk jam dovana po to savo vaiko paprasyk kad tau sumoketu uz ta gera darba atgal..... pzdc graudu klausyt tokiu bambuku, kurie nenutuokia kas dedas aplink pasauly....tikiuos susirgsi tu kokiu veziu o is taves paprasys kokio 1 milijono uz gydyma (uz gera darba) bet tu pinigu neturesi... gal tada biski prablaives protas ir suvoksi "gero darbo" savoka, balamute...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4682 d. Atsakyti   
#12 Pritariu tikrai 100%
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4761 d. Atsakyti   
Kiekvienas savaip supranta "Gera darba" :) asmeniskai man, geras darbas yra toks, kuris duoda naudos kazkam kitam, ir nematau nieko blogo pajimt uz darba atlygi,jeigu ji jau siulo.
Man pastate nama, daviau pinigus- kaip ir sakiau,tai irgi galia laikyt geru darbu,nes zmogus dirbo,o uz darba reikalingas atlygis.
Nemanau, kad uztektu paprasciausio 'aciu jums labai' ..jis is to savo seimos neismaitins.

O del 'popieriuku su skaiciukais' sureiksminimo, deja tie popieriukai valdo pasauli, o pakeist visu zmoniu mastyma labai sudetinga.




Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4761 d. Atsakyti   
#10 Kaip gali geru darbu vadinti darbą už pinigus? Tai kuo jis geras? Pastatei namą, paėmei pinigus - padarei gerą darbą. Tau pastatė namą, bet davei pinigus - irgi padarei gerą darbą? Soooory, bet apgailėtina. Jau ant tiek nuvertini sąvoką "geras darbas". Aš tai suprantu kaip darbą, kuris kyla iš geranoriškumo, NESAVANAUDIŠKUMO, altruizmo, empatijos ir t.t. Tai, kad tu įvykdei sandorį, nėra geras darbas, nesvarbu ar tu būsi pastatęs namą, ar sutvarkęs dokumentus, ar davęs kraujo. Jei už tai gauni pinigus, tai - tiesiog darbas. Jokio gerumo čia nėra.

Aš esu visiškas antikapitalistas, antimonetaristas(jei yra toks žodis) ir, jei tik taip būtų įmanoma gyventi, neimčiau už nieką pinigų. Iš kitų žmonių tikėčiausi bent to, kad nesuprekintų kitų žmonių gyvybių ir pajėgtų bent gelbėdami jas, negalvoti apie tuos atspausdintus popieriukus su skaičiukais.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
Kai daviau kraujo buvo reikalavimas ne maziau 70kg svorio

Imti pinigus uz gera darba tau amoralu?- tavo problemos.
Pastatei nama - geras darbas..neimk pinigu.
Sutvarkei svarbius dokumentus - geras darbas..neimk pinigu
Visus padarytus darbus galima laikyt gerais darbais, nes kazkam padejei.

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
#8 Donoras turi sverti ne mažiau, nei 50kg. Jei turėtų sverti ne mažiau 70, nelabai daug merginų galėtų jį duoti..

Donorystė = dovanojimas. Jei tu už tai imi pinigus - tu parduodi savo kraują. Tu tampi ne donoru, o verslininku. Aš niekada niekaip negaliu suprasti, kaip galima taip viską suprekinti. Savo darbą, savo laiką, savo kraują, gerus darbus, savo gyvenimą...viską... Negi jums neatrodo amoralu imti pinigus už gerą darbą? Jei taip padarot, tai jau nebėra geras darbas, tai tiesiog naudos ieškojimas sau. Man tai atrodo gan apgailėtina. Yra galimybė išgelbėti žmogui(-ėms) gyvybę, visiškai sau nepakenkiant, sugaištant labai nedaug laiko ir vis tiek atsiranda dundukų, kurie tokiame poelgyje ieško naudos tik sau. Jei yra nors menkiausia galimybė neimti tų pinigų - neimkit.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
Donoras turi sverti ne maziau 70kg, paskui jo kraujas patikrinamas ar jame pakankamai tam tikru medziagu.Uzpildai anketa,pasirenki atlygintina arba ne, donoryste.

to #4. Man kraujo duot negaila,bet tie 40lt,kad ir nera daug bet tikrai nepamaisys.
Teenagor nuotrauka
Teenagor prieš 4762 d. Atsakyti   
priima tik švarų kraują t.y. tokį, kuriame nėra alchoholio, narkotikių, taip, kad..
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
nesamonė
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
Airijoje vykdavo akcija - pinta alaus už pintą kraujo. Duodi kraujo ir gauni bokalą Guiness alaus. Kuris, beje, po kraujo davimo visai sveikas. Kitokių geriau negert. O tai į galvą kala kaip reikiant, be to, varo skysčius su reikalingom medžiagom.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
tuos pinigus ima nebent savalkos kaip tu
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
Tai gi čia esmė, kad jaigu už kraujo donorus dalintu alu, tai labai daug kas ateitu duot kraujo. O todėl nes ten duoda šokolada, niekas beveik ten ir neina. :D*
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
Tai, kad 40lt duoda tai gali nusipirkt uz tuos pinigus alaus jeigu nori. ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4762 d. Atsakyti   
o tai kur nemokamai dalija sokolada ?

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų