Klauskite, ne ką jūsų šalis gali padaryti jums - O ką jūs galite padaryti savo šaliai

2011.05.25 patalpino Anonimas
  • 125
51
lietuva
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.

© google.lt

Žymės: lietuva


Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4211 d. Atsakyti   
Dabar geriausi mūsų vakarai, ouuuh jeeeehh
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4713 d. Atsakyti   
Kievienas zmogus ne mazai padare atidoda kiekviean diena 21% pvm dar moka uz darba + kita
Spartasaurus nuotrauka
Spartasaurus prieš 4720 d. Atsakyti   
#48 perskaičiau tavo komentarą 16 kartų kol galiop supratau ką turėjai omeny xD
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4721 d. Atsakyti   
Sovietmečiu visi turėjome daugiau laisvo laiko. Tėvai gaudavo mėnesį atostogų, o jei šeimoje kas susirgdavo, ramiausiai pasiimdavo biuletenį.
Parduotuvėse, koncertų salėse ir visur kitur nestypsodavo apsaugos darbuotojai.
Sovietmečiu buvo nemokamas gydymas ir mokslas. Visi vaikai lankė mokyklas, vasarą nemokamai galėjo atostogauti stovyklose .
Tada žmonės galėjo nuvykti pailsėti prie ežerų, upių, gamta priklausė visiems, o dabar matom užrašą – „Privati valda“.
Tuomet eiliniai darbininkai nemokamai gaudavo komunalinius butus, kolektyvinius sodus. Pensininkai laisvai pragyvendavo iš pensijos, nemokamai važinėjo į sanatorijas, gydyklas, poilsio namus.
Tačiau visuomenė turėjo daug mažiau teisių nei dabar.
Gyvenimas buvo griežtai reglamentuotas - lopšelis, vaikų darželis, mokykla, studijos, tarnyba kariuomenėje, darbas pagal paskyrimą . Galimybė pasirinkti kokį nors kitą kelią buvo minimali, visi žmonės turėjo darbą ir buvo užtikrinti savo rytojumi.
Šiandien mes to jausmo neturime. Kiekviena diena tarsi išlikimas.
Sovietmečiu visi valgė tą pačią daktarišką dešrą, pastoviai stovėjo eilėse prie mėsos, egzotinių vaisių,baldų.Vyravo tas ypatingas žodis BLATAS.
Dauguma važinėjo vienodomis mašinomis, nešiojo vienodas šukuosenas. Kaip nors išsiskirti buvo nepriimtina. Net dėl ilgų plaukų galėjo sulaikyti milicija.
Ir viena , ir kita santvarka turi savo pliusų ir minusų. Anuo metu buvo apribotas išvykimas į užsienį, prekių trūkumas. Dabar laisvoj Lietuvoj mes galime keliauti po įvairias pasaulio šalis,tačiau tam reikia turėti pinigų.
Sovietų laikais vyriausybė rūpinosi žmonėmis, o dabar mes kiekvienas turim rūpintis savimi.
Taip pat visas gamyklas elektrines pastatė Rusijos valdžia, o kas juos nugriovė? LIETUVIAI. Dar galėjo 60 metų stovėt, bet kur tau. Todėl milijoninės sumos nuplaukė.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4724 d. Atsakyti   
sita demo parase islepinta merga, kuriai nieko netruksta ir tik gyvena is tevu kisenes...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4725 d. Atsakyti   
uztat uzsienyje normalu darba turint ne braskes skinant imanoma ir be paskolu isigyt busta uzsienyje ;] zn jei ne braskes skini ar siaip juodziausius darbus dirbi. tuo ir skiriasi lt nuo kt saliu, vien tik lyginat atlyginima su nekilnojamo turto kainom, o uzsienyje ir skaiciai mazesni. visada atsiranda kruie ima paskolas bet tai nesudaro daugumos, o lt db jau daugumai tenka paskola paemus busta isigyt. kitaip neimanoma.
o tu, ela, busi is nedaugelio lietuviu kurie uzsidirbs pinigus savo intelektu o ne fiziniu darbu, sekmes tau , matosi kad zn ko nori ir to sieki. ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4725 d. Atsakyti   
ela, kaip jau sakiau, Lietuvoje aš netik pavalgau, apsirengiu ir turiu kur gyvent. Veikiu dar daug įvairiausių dalykų, ir nesuprantu ko visi į tą užsienį, kaip į pažadėtąją žemę veržiasi. Dėl būsto, tai sutinku, be paskolos sunkoka būtų įsigyti, bet pažiūrėkim kaip gyvena užsieniečiai. Labai daug JAV piliečių gyvena iš pasiimtų kreditų, neduok dieve prarandą darbą ir tada jų gyvenimas griūva. Po to iššaudo tokie šeimą ir dar patys nusišauna. Airijoje irgi panaši situacija visi stambesniems pirkiniams ima paskolą, va taip ir gyvena :) Tik mes Lietuvėlėj norim namui užsidirbti pinigų per kelis metus :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
svours o tu nepastebejai kad visi ant taves stumia ir saiposi?:D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
ka cia dra galima daryt del salies kurie niekada nieko neduos, jav gal ir tinka bet nereik paimt zodziu is kito konteksto ir aplinkybiu ir dar taikyt posovietiniai saliai lietuvai.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#38 rimtai jau geriau nereik saipytis is proto invalidu ;] negrazu!
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#30 tu gal davatka jei smerki jaunima kad jie geria, pazistu daug protingu zmoniu kurie geria bet tai nieko nekeicia nei del ju studiju nei del darbo, reik zmonem atsipalaiduot
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
nesakiau, kad ju negalima patenkint lt ;] is vis as neatmetu grizt i lietuva ir ten dirbti galimybes, gyventi lietuvoje buvo gera man . bet esme ne salyje o zmoniu mentalitete.esme tame buvo jog siandieniniems zmonems neuztenka vien tik pavalgyt turet kur gyvent ir kuo apsirengt bent jau pagal mane , nors beje tarp kitko atsizvelgiant i lietuvoje nekilnojamojo turto kainas jaunam zmogui is algos ne taip jau ir lengva ipirkti be paskolu. tad suprantama kaip gali rupet kazkas daugiau jei vien tik del busto reikia varg visa gyvenima akd isigyt .
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
ela, kokie tie tavo super duper poreikiai kurių, jei tave gerai supratau, Lietuvoje patenkint nėra galimybių?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
kurejau kalbi kaip koks stuobrys is provincijos gilios (: arba tau ziaurus proto trukumas, nesisaipau jei esi protiskai neigalus
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#31 saunuole sustumei dar viena laido riteri ;D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
svous demotyvacyjos kurejau ;D is komentaro matyti kad IQ ausktu nepasizymi, reik didziuotis kad yra tokiu zmoniu kaip ela kurie ne is tu emigrantu kurie tik tersia lt varda. nu bet nebutum lietuvis kuris is pavydo numirs jei kazkam sekasi geriau negu jam paciam. graudu.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
vienas is geriausiu lietuviu bruozu nete copy/paste
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Svous laido riteris, geriau su juo nesigincyt :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
ko jus cia plesotes?;D man tai kvepia cia viskas lietuvisku pavydu ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to svous kokiam pasauly gyveni fantaziju kad sakai jog 70% pagal specialybes dirba? kas cia tokie is VPU?;D dar sakai kad tos mergos siauras mastymas ;D o tu negeri kiek tau metu gal kasdien pr pc sedi ar tv?:D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
mielas SVOUS ar tu nemoki skaityt ?;]]]] gerdamas vien tik nepatkesi i univere kuris ieina i UK top 10 ;]] braskiu as neskinu ir siemt baigiu univera, beje praktika atlikinejau european parliament tad kaip supratai studijos su politika susije. tad tavo mastymas neispasakytas tikriausiai net zmones tokie kur kembridzo ar oxfordo univere yra tai jie tik gera ir tusinasi;D nieko vaizduot man nereikia tik nesuprantu kaip zmonems uztenka tik tenkint pagr poreikius, jie realizavimas save ivairiose srityse yra svetimas o paie akiracio pletima net nekalbu. beje man SVOUS 22 tad netokia jau as "pacuke" tavo kalba issireiskinat. o tu tik sugebi kurt "demotyvacijas" kopijuojant ne savo mintis, bent kaip citata galejai idet, nors tu kaip tipinis lietuvis iprates plagijuot/nusirasinet ir t.t. ;D ir kaip matei as nestumiu ant lt man ji daug dave ;]] jei ne lt svietimo sistema galbut nebuciau db kur esu ;]] p.s. keliaut visada kur yra nereik apsiribot europa ;]] ir nebuk toks piktas ir pavydus ;]] sekmes ;]
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
ela, ar kokia tu ten pasivadinus, ką galiu pasakyt - nepezėk. Kiek tau? 15? 18?
Prie ko čia asocialumas? Tu bent mąstai ką rašai? Pabaik mokykla,aukštąją,darbą susirask ,nes dabar kaip supratau šikną padėjus sėdi ir iš tėvų pinigus melži ,tada bus galima šnekėtis su tavim,dabar čia vapalioji bala žino ką.
Aš išvardinau pagrindinius poreikius,kurie yra būtini žmogui - skudurai,pastogė,maistas.O visa kita nėra būtinybė,bet norint gali daug gaut.Ko tau betruksta? kelioniu ir tūsofkių? Neturi už ką pakeliaut? Mažiau gerk ir turėsi.Juk tą dabar jaunimas ir darot,ar ne? Pijokaujat iš tėvų kišenių ir verkiat kaip baisu,pinigų nėra,darbų nėra,man čia blogai.Antway,neturiu aš ką su tokio siauro mąstymo žmogumi,kaip tu šnekėti,matosi,kad tu dar arba pacukė kuri prisiklausiusi tėvų sapalionių apie Lietuvą bando kažką čia pavaizduoti,arba dar nepakankamai subrendusi (protiškai). Net nejauti kaip išsišaipė iš tavęs:)
Beja,teks tave nuliūdinti,nes iš mano aplinkinių kiek yra baigę mokslus Lietuvoje, bent kokiam 3-4 kurse jau rado darbus. Apie 70proc. jų dirba pagal spiacialybę. O va,senos mokyklos klasiokai,kurie vos dar 10toje klasėje metė mokslus iškart išlėkė užsienin braškių skint.Ten pat išlėkė ir klasės asocialai,degradai,tingiai.Kai kurie baigė ten mokslus,praslydo,visgi ten lengviau :D
Šiaip ar taip nevarau nei ant emigrantų nei ant Lietuvoje likusių.Manau,kiekvienas renkasi sau,gyvena sau,tad svarbu kad žmonėms būtų gerai. Ne visi nori lėkt iš tos Lietuvos,kad ir kokia ten supuvus sistema ir blogai gyvent,bet dauguma kurie jau įsitvirtinę,neranda priežasties lėkt į svetimą šalį (nebent pakeliavimui)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#23 tai kas kad aš daug uždirbdavau, tai nereiškia kad esu tuščias kaip "blondinė" kuriai tik į klubą svarbu nuvaryt ir išleist tuos pinigus. Kad ir kaip čia bebūtų, jei jums ten geriau, tai šaunu. Važiuokit ir džiaukitės. Man geriau čia, ir savo nuomonės aš nekeisiu. Tik man keista, ko visi emigrantai tiek stumia ant Lietuvos. Jug išvažiavai ir pamiršk, bet ne, reikia dar iškeikt ir t.t. (kalbu apie emigrantus bendrąją prasme). #22 Tai tu turėtum irgi žinot, kad pagrindiniai poreikiai žmogui yra maistas, gyvenamoji vieta, na ir savaime suprantama - rūbai, nuogas nevaikščiosi taigi. Jei nors vieno iš šių poreikių nepatenkinsi tu nieko daugiau nenuveiksi kad ir kiek pinigų turėtum. Lietuvoje būdamas aš patenkinu visus šiuos poreikius ir dar daugiau. Galiu mokytis, tobulėti, sportuoti, linksmintis, domėtis man patinkančiais dalykais ir t.t. Šito man pakanka, kad gyvenčiau pilnavertį gyvenimą savo tėvynėje. Nematau dėl ko aš turėčiau emigruoti (seniaiu išvažiavęs buvau šiaip, ne dėl blogos finansinės padėties). Žinoma neneigiu, kad pragyvenimo lygis vakarų europos valstybėse aukštesnis, bet kai normaliai gali gyventi Lietuvoje, tada tai ne priežastis išvažiuoti. Beje bomžų ir užsienyje yra :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
galiu apvogt jei liko kažko
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Priklausau visam pasauliui ir niekas manęs neuždarys tarp sienų, tarp kurių pakliuvau ne savo valia.
Man labiau priimtina daryt gera ne tautai, o mano žmonėms - draugams, kad ir kokia jų tautybė ar spalva. Manęs netramdo valstybių ribos.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
oi t.y. #23 prtarimas:D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
pritariu #21
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to #19 grozekis ir toliau gamta naivuoli ;D tikriausiai manai, kad nera grazesniu veitu uz lt ;D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to#21 tu sakei, jog ela 'sielos ubagas', o pats pabrezei, kad "nemazai uzdirbai". tai kazin kas sielos ubagas, nors siaip tikrai tau nepavydziu, jei jaunyste reik aukot dirbdamam salyse, kur jautiesi svetimas (: lik lt butinai ir uzdirbinek valdziai pinigus, juk Lietuvoj geriausia, o ne vazinek po kt salis ir nesmukdyk ekonomikos kt saliu, budamas tik del pinigu, ir sudarydamas zemiausia kt salies visuomenes dali.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to #21 as jau emigravus ir neariu, mano tevu pakankai gera situaicja lt kurie mane islaiko tdl tam tikra prasme dekinga tureciau but lt, nes lt man nk netruko ir nekeikiu as lt. ;P esu taip pat studente ir nesijauciu visai svetima kt saly o tau ir po studiju teks vel art uzsienyje nes tavo diplomas bus nieko vertas ;] uzuojauta ;] pramogu neuausktinu ir ir geresniu dalyku tik kaip pvz pasakiau, o tu jei namiseda ir pramogos tau nepriimtinos tai kt reikalas. jei nrml uni mokaisi turetum zn apie vertybiu piramide kaip tik salys besivystancios teikia pirmenybe maistui bustui ir drabuziams. o Tu kaip is treciosios salies pasakei, tdl ir sakau kad asocialioj aplinkoj auge zmones teikai tam pirmenybe. beto daznai zmones ir dirba uzsieniuose kad uzsidirbt pinigu nes ju socialine padetis nera pati geriausia, tad pats sau priestarauji.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Jei tavo gyvenimo tikslas - pramogos tai gaila, bet esi tikras sielos ubagas. Man svarbesnės kitokios vertybės (ne apie materealines kalbu jei supranti). Beje esu studentas, aišku pinigais nesimėtau, bet užtenku viskam, įskaitant ir tavo taip aukštinamoms PRAMOGOMS. Beje, jei man čia bandai prikabint tą asocialumą, tai deja, bet tau nepasisekė. Tavo žiniai esu dirbęs ir užsienyje, ir nemažai uždirbdavau (kelis kart daugiau nei LT) tačiau Lietuvoje man vistiek gyvenimo kokybė geresnė. Taip, kad sėkmės emigruojant ir ariant svetimoj valstybėj, kurioje tu VISADA būsi svetimas.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to #19tai zmones ypatingai jauni nori ir pramogaut kam reik pinig. beto paprastai db zmones nori ir pakeliaut grozetis gamta ir kitose salyse kuri gan kontrastinga nuo Lietuvos , ne tik visa gyvenima vienoj vietoj ir vienoj saly buti. bet cia jauciu priklauso nuo zmoniu issilavinomo ir socialines aplinkos, taip vieniems kurie galbut vaiksyteje turejo asociale aplinka norisi tureti nrml namus buti pavalgius ir apsirengus. tada taip suntinku tokiems zmonems to pakanka. bet ne visi Mones auge asocialioj aplinkoj ir ne visu zmoniu vertybes yra tokios materiaslistines.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#18 ko tau dar reikia? Grožėtis gamta, turėt gerų draugų ir t.t. Tam pinigų nereikia.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to#17 ar moki skaityt ar tau suvokt taip sunku ka parasiau? as sakiau negi to turi pakakt? pr ko cia kad nera kur gyvent. ribotiems zmonems gal to ir pakanka vergaut uz maista busta ir drabuzius.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#16 o tai jau gyvent nėra kur? Visi 3 mln gatvėj gyvena?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
to #15 primityvus tavo poreikiai jei manai kad moderniems zmonems turi pakakt tik apsirengt ir pavalgyt, dar turet kur gyvent. gaila man taves.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#9 Tai nesiskųsk. Apsirengęs,pavalgęs,turi kur gyvent, kas ir svarbiausia. O korupcija visur yra,didesnė ar mažesnė :)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Respect...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Tai mes jai duodam kosminius mokescius, bet mum ji nieko kolkas dar nedave...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Siuo metu del lietuvos nieko nedaryciau
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#7 Tau linkiu pasilikti tėvynėje ir arti po 14val per dieną 7 dienas per savaitę, už varganus 1,5k LT
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#7 O tau linkiu pasilikti Lietuvoje ir arti po 14 valandų 7dienas per savaitę... Už varganus 1,5k LT
Nuotraukos nėra
Vilius_4_eminem prieš 4726 d. Atsakyti   
#6 Lietuvoj man viskas normaliai, tačiau čia yra nemaža korupcija, nesakyčiau kad tobula valdžia ir visa kita. Tiesiog, jei aš darysiu savo šaliai labai gero, nemanau, kad ji atsidėkos man tuo pačiu.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Kaip sakoma visur gerai, kur mūsų nėra. Tiesiog nevertinat tai ką turit.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Linkiu jum išvažiuot į užsienį ir paart po 12 valandų per dieną 6 dienas per savaitę.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
#3 tai pasakė Kenedis. Beje įvardinkit kas jum Lietuvoj blogai? Nevalgę,neapsirengę?
kiki17 nuotrauka
kiki17 prieš 4726 d. Atsakyti   
manau kad lietuviai daug dare del savo salies, bet daba visiem px, stengies ir suda gauni, visada atein galas kazkam.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
Del Lietuvos ja galime palikti, kad greiciua dasibaigtu(bankrutuotu) ir netektu tiap ilgai jai kankintis :D
Nuotraukos nėra
Vilius_4_eminem prieš 4726 d. Atsakyti   
Šitas šūkis jei nesuklysiu buvo paskelbtas Linkolno. Šiuo metu tokio šūkio Lietuvai niekaip nepritaikysi..
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4726 d. Atsakyti   
pirma ta valstybe turetu kazka duoti ar salygas suteikti zmoniskai gyventi, kad butu pagrindas del ko ginti ja.
Rodyti daugiau komentarų (50-51)

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų