Įdomus faktas iš Kudirkos biografijos: - jis gimė, tada gyveno, o po to numirė.

2013.03.18 patalpino Savaitgalis
  • 4
10
Įdomus faktas iš Kudirkos biografijos:
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4075 d. Atsakyti   
blm pamastykit truputi skaitydami... seip rimtj demotyvuoja... t.y. sutapatina autoritetus su paprastais zmonem ir irodo kad kiekvienas gali kazka nuveikt. aj nors ka as cia aiskinu... geriau dar pastumkit kad lieva demotyvacija ir t.t (no offense) bet rimtj Pamastom!
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4078 d. Atsakyti   
Ka cia demotyvuoja? Demo tai nesamone totali, geriau apie himna demo galejo sukurt tai bent nauda butu.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4078 d. Atsakyti   
#7 DAUGUMA... :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4079 d. Atsakyti   
Ir netgi pagal šitą biografiją jis skiriasi nuo mūsų :D nes jis jau numirė, o demotyvacija.lt lankytojų dauguma gyvi.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4079 d. Atsakyti   
#2 visi moka nukopint is vikipedijos, tam dideliu ziniu nereikia
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4079 d. Atsakyti   
Matai daugelis zmoniu iki siol masto kad tokie genijai kaip Kudirka nemirtingi ane autoriau ??? =DDDD, nesuprantu prasmes kurti demo =D
Nikeris334 nuotrauka
Nikeris334 prieš 4079 d. Atsakyti   
Nesupratau ?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4079 d. Atsakyti   
no shit sherlock ?
Eumenius nuotrauka
Eumenius prieš 4079 d. Atsakyti   
Mokėsi Paežerių pradžios mokykloje, kur pasižymėjo visokeriopais gabumais. 1871 m. baigęs pradžios mokyklą, įstojo į Marijampolės gimnaziją.

Įgimti meniniai ir intelektualiniai gabumai atsiskleidė jau mokykloje, gimnazijoje taip pat labai lengvai sekėsi mokytis. Buvo meno mėgėjas ir salonų šokėjas, linkęs į lenkišką kultūrą. Baigęs šešias klases, tėvo verčiamas, įstojo į Seinų kunigų seminariją. Čia jis mokėsi dvejus metus ir buvo pašalintas dėl „pašaukimo stokos“.

Pirmas lietuviškas V. Kudirkos kūrinys buvo 1885 m. „Aušroje“ išspausdintas nereikšmingas satyrinis eilėraštis „Dėl ko žydai nevalgo kiaulienos?“. Tais pačiais metais dėl Karlo Markso „Kapitalo“ perrašymo hektografavimui, buvo suimtas, kalintas ir pašalintas iš Varšuvos universiteto Medicinos fakulteto. 1887 m. vėl grįžo į universitetą, kurį baigė 1889 m. Dalyvavo Proletariato partijos veikloje. 1888 m. įkūrė nelegalią Varšuvos lietuvių studentų draugiją „Lietuva“. Draugija 1889 m. pradėjo leisti „Varpą“, kurį redagavo kelerius metus ir jame rašė skiltį „Tėvynės varpai“.

Nuo 1890 m., greta „Varpo“, V. Kudirkos iniciatyva buvo leidžiamas ir valstiečiams skirtas laikraštis „Ūkininkas“. Gyvenimo pabaigoje „Varpo“ redagavimas visiškai perėjo į jo rankas.

1890–1894 m. dirbo gydytoju Šakiuose. Tuo metu jau sirgo tada dar nepagydoma liga – džiova. Šakiuose subūrė styginių instrumentų ansamblį, susipažino su jauna našle V. Kraševskiene, kuri tapo ištikima ir mylima drauge, vėliau globojusia pasiligojusį rašytoją.

1895 m. dėl lietuviškos veiklos suimtas, bet greit paleistas. Sveikatai silpnėjant, 1895 m. išvyko į Sevastopolį. 1896 m. pavasarį grįžo į Lietuvą.

Nors mirė būdamas tik 40-ies metų, per palyginti trumpą laiką jo sukurti darbai buvo nepaprastai reikšmingi. Palaidotas Meištų kapinėse. istraukta is wiki
Eumenius nuotrauka
Eumenius prieš 4079 d. Atsakyti   
...

Naujausi demotyvatoriai

Grįžti į viršų