Tolerastai - Jie neapkenčia visų tradicijų

2012.12.03 patalpino kriviukrivaitis
  • 47
18
tolerastai, svente, kaledos, idiotai
Paslėpti

Pasidalink su kitais!




Demotyvacija.lt primena: Duomenys, publikuoti demotyvacija.lt tinklalapyje yra tinklalapio nuosavybė ir negali būti kopijuojami, platinami, perpublikuojami, dekompiliuojami ar kitaip platinami be išankstinio raštiško tinklalapio savininkų ar duomenų autorinių teisių savininko sutikimo. Modifikavimas ar neleistinas naudojimas pažeidžia autorių intelektualinės nuosavybės teises į duomenis.

Demotyvacija.lt leidžia publikuoti turinį pasinaudodami aukčiau pateiktais kodais juos nemodifikuojant.




Komentarai
Klaida! Galima palikti ne daugiau kaip vieną komentarą per minutę!

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4165 d. Atsakyti   
Pradžioje galvojau, kad "Antitolerastas" iš tikro kalba sarkastiškai su ironija bandydamas parodyti ir pašiepti šio požiūrio žmonių trūkumus, bet vėliau išsigandau supratęs, kad čia gali būt rimtai...

Iš to, jog nepateikei nei vieno argumento, o tik tuščius įžeidinėjimus ir nuvalkiotus lozungus galima spręsti arba, kad esi labai jaunas, arba tikrai "intelekto nesužalotas". Mūsų civilizacijos svarbiausia šventė Kalėdos? Na čia jau labai ginčytinas faktas, ypač kaip civilizacijos apibrėžimas toks platus - ar tai vakarų civilizacijos, ar bendrai pasaulio civilizacijos ar tik mūsų šalies? Ir dabar dar šiek tiek klausimų tau pačiam:

Kokia yra Kalėdų prasmė, kuri akivaizdi, bet kuriam darželinukui ar seneliui kaime?
Kokia grėsme iškilo Kalėdoms Lietuvoje?
Kodėl galvoji, jog mūsų protėviai "tūkstančius metų" šventė Krikščionišką šventę - Kalėdas, patys būdami pagoniško tikėjimo?
Kodėl galvoji, jog šventę galima kažkaip atimti, kai tai nėra išorinis, bet vidinis veiksnys?
Kokiu matu matuojamas apsišvietimas, jei galima būti "1000 kartų labiau apsišvietusiu"?

Pas FFF dauguma argumentų yra teisingi - Kalėdos pasidarė tuščia šventė su vartojimo tradicijom. Dauguma žmonių, tarp jų ir tu, net nežino ką švenčia svarbu pirk-ryk-gerk-linksminkis požiūris, o jis visiškai tuščias. Ir šis metas tikrai nėra smagiausias ar linksmiausias metas, vien savižudybių žiemos švenčių metu visada stipriai padaugėja, ar tu galvoji, kad iš laimės kariasi?

Kalėdos yra UAB "Krikščioniška bažnyčia" sugalvota šventė skirta asimiliuoti pagonis su jų tikėjimu - tokio pat lygio šventė, kaip Velykos. Ar pats ją mėgstu švęsti - ne, jau senai nemėgstu. Bet žinai taip pat nemėgstu ir pedikų, žydų politikos, bei globalizavimo. Tai į kokią kategoriją mane priskirtum - tolerastų ar antitolerastų, o gal atsiras dar viena vaga smegenyse, ir suprasi, kad yra didelė grupė individų, kurie galvoja už save ir savo požiūrį formuoja įvairesnį, nei visiškai vienpusį?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4165 d. Atsakyti   
-Antitolerastas ...užsimojusius iš mūsų šią šventę atimti.
nemanau kad galima atimt svente, svente visu pirma tik tada svente kai ir sirdy svente o jos neatimsi nei pridesi
bet ka matau ogi pagony katalika viename, ar taip gali but? nebent tik koks puflas.
dar matau kad tokiem kaip tu dyrba kiti, tai buoze busi ? :D....
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4167 d. Atsakyti   
Dievaži, juokinga, kai visiškas idiotas dar bando vertinti kitų intelektą :D
Tu esi toks durnas, kad net nesuvoki Kalėdų prasmės, kuri akivaizdi bet kuriam darželinukui ar seneliui kaime. Tai yra mūsų civilizacijos svarbiausia metų šventė - nei daugiau, nei mažiau. Ir visai nesvarbu, kad vieni akcentuoja pagoniškas tradicijas, o kiti - krikščioniškas - esant reikalui mes visi suvienysim savo jėgas prieš bet kokius priešus, užsimojusius iš mūsų šią šventę atimti.
Kodėl moralu ir teisinga naudoti tavo pinigus mūsų šventei švęsti? Labai paprasta - ogi todėl, kad tokie idiotai kaip tu yra suverti tam, kad dirbtų tokiems kaip mes.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4167 d. Atsakyti   
Antitolerastas - ,,Kalėdas švenčiame todėl, kas jas šioje žemėje jau tūkstančius metų švenčia mūsų protėviai,,,
vau supratau kas raso, galeciau pavadint pagonim, kurie kudriai pasinaudojo esama padetimi ir toliau svencia savo sventes ir tt... :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Esi aiškus intelektinis liliputas. Jau 2-am komentare paklausiau, kas yra tos "kalėdos" ir kodėl jas reikia švęsti. Net bandžiau pagelbėti, užvesti ant kelio - gal turi galvoj pagonių šventę, gal Jėzaus gimimo dieną. Niekas nepadėjo, nesugebėjai pateikti net niekam tikusio atsakymo. Nesugebi paneigti ir to, kad Kalėdų reikšmė keitėsi ir dar visai neseniai ši "šventė" buvo minima visai kitaip. Nepajėgei paneigti ir mano argumento, kad kalėdos absoliučiai daugumai ją švenčiančiųjų yra praradusios bet kokią sakralinę ar su pagoniškomis tradicijomis besisiejančią prasmę, ir bėra vien proga prisivartoti legalių narkotikų. Įsikalei į galvą, kad tai tradicija, o visos tradicijos yra automatiškai tobulos, saugotinos ir nekvestionuojamos, tad viskas ką beturi savo arsenale - įžeidinėjimų.
Žydai, musulmonai ir bet kokios kitos religinės bendruomenės savo šventėms, be abejo, taip pat neturėtų gauti nė cento.
Ar gali pagrįsti, kodėl tau atimti pinigus iš tokių kaip aš, kad galėtum švęsti savo neaiškios kilmės ir prasmės šventę, yra moralu? Ne, negali, todėl tamstai belieka vėl įžeidinėti.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Norėtum, kad Lietuvos patriotai nesidomėtų kas vyksta pasaulyje ir neužkirstų kelio ateities problemoms? Nepavyks, patriotai yra tūkstantį kartų geriau apsišvietę ir išsilavinę už tokius avigalvius, kaip tu :p
Kalėdas švenčiame todėl, kas jas šioje žemėje jau tūkstančius metų švenčia mūsų protėviai, ir jokie iškrypę tolerastai, ar kiti durniai to nepakeis. Netgi padorūs ateistai nedrįsta iš savo vaikų atimti šitos Svarbiausios Metų Šventės - tik idiotai tolerastai ir visokie žydai su musulmonais.
Beje, jei jau paminėti žydai - kur tavo pasipiktinimas viešosiose miesto erdvėmis pasirodančiomis šlykščiomis žydiškomis menoromis?
Jeigu visi psichiniai ligoniai emigruotų iš šalies - ligonių kasoms reikėtų mažiau išlaidauti aminazinui.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Lietuvoje pavojaus Kaledoms nera, o kas dedasi likusiame pasaulyje juk rupi vien tolerastam-kosmopolitam.
Palaikysiu tamsta, kai valdzia draus svesti norimas sventes savo namuose. Valdzios ir visu mokesciu moketoju ipainiojimas yra visai kitas reikalas.
Senoves lietuviai svente ne Kaledas, o ziemos saulegriza. Apie jas uzsiminiau tik todel, kad issiaiskintumeme, kas tos
siandienines kaledos(taip ir nepaaiskinai). Briuselyje su tuo nera nieko bendra, ten svenciamos neva krikscioniskosios kaledos, nors jau prarade beveik bet koki rysi su Kristumi.
Taigi, pagal tave visi Kaledu nemegejai/nesventejai turetu emigruoti is Lietuvos?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
FFF - tu rimtai esi psichinis ligonis: nesugebi prašyti komentaro neprieštaraudamas pats sau ar bent jau vartodamas vieną kalbą.
Tai rašai, kad Kalėdų nereikia ginti, atseit niekas jų nepuola išskyrus vieną nepilnaprotį piktžodžiaujantį komentatorių, tai teisini Kalėdinę eglutę uždraudusius Briuselio biurokratus.
Tai rašai, kad Kalėdas šventė jau senovės lietuviai, tai jas jau vadini "vienos, dominuojančios, religijos švente.
O jei kažkokiem babajams ar žydams nepatinka, kad jų mokesčių pinigai naudojami statyti Kalėdinei eglutei statyti - tegu kraunasi daiktus ir grįžta į savo babajstanus, niekas jų čia per prievartą nelaiko.

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Beje, ir toliau vien įžeidinėt sugebi, o atsakyti, ką šiandieninės Kalėdos turi bendro su žiemos saulėgrįža arba Kristaus gimimu nepajėgi. Matyt visgi aš teisus, ir tai tėra komercinė šventė, kurios prasmė - vartojimas :).
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Oho, vienas komentatorius(aš) nemėgsta Kalėdų ir tai jau šventės puolimas, kėsinimasis atimti ją iš kitų, pavojus, kad gruodžio 25 dar šiais metais gali būti padaryta darbo diena? Nigga, please.
Dėl eglutės Briusely. Ar gali man racionaliai pagrįsti, kodėl ant valstybinės žemės už visų mokesčių mokėtojų pinigus turi būti pastatytas medis būtent vienos, kad ir dominuojančios, religijos šventei? Kodėl ateistas arba budistas turi mokėti pinigus dėl kažkokio papuošimo, kuriam jis visiškai bereikšmis? Jei valdžia turi tarnauti visiems, tai turi įsiteikti visiems arba niekam. Jei neturi tarnauti visiems, tai turėtų būti galima nemokėti mokesčių.
P.S. Pabandysiu papezėt kaip ir tamsta: nėra jokių kalėdų, gruodį padorūs lietuviai švenčia Elnio devyniaragio šventę!
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Na bet tu rimtai nevisprotis. Iš pradžių parašai " visiškas šūdas tos kalėdos", o vėliau apsimetęs kvaileliu klausi kas jas puola.
Va dar paskaityk (iš adreso reikia pašalinti tarpus):
patriotai.lt / straipsnis / 2012-11-17 / briuselis-uzdraude-kaledine-eglute - tolerastai Briuselyje uždraudė Kalėdinę eglutę, nes ji mat žeidžia pajuodėlių babajų religinius jausmus!
P.S. Nėra jokios Valentino dienos, Vasario viduryje padorūs lietuviai švenčia Vasario 16!
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Nieko nereikia ginti, kas tas Kalėdas puola?
Malonėk pasakyti man, kas dar tose Kalėdose yra, be to, ką aš išvardinau. Aš teigiu, kad nieko, o tu man pliurpi vien apie "Kalėdų dvasią", kas tai bebūtų.
"Mūsų protėvių nuo seniausių laikų švęstoms Kalėdoms"? Turi galvoje mano jau minėtą žiemos saulėgrįžą? Ką ji bendro turi su šiandieninėmis "Kalėdomis"? Nebent panašia datą. Krikščioniškosios Kalėdos irgi dar visai neseniai buvo švenčiamos visiškai kitaip, o, kad jos, galima sakyti, nieko bendro nebeturi su Kristumi(LRT parodo mišias iš Vatikano ir tiek), nepaneigsi. Taigi, kas belieka? Ogi mano minėtos lemputės, barzdotas dėdulė, iki apsivėmimo pabodus Wham! Last Christmas dainelė ir nepasotinamas poreikis prisipirkti niekam nereikalingų daiktu.
Jeik nori akcentuoti šeimos susibūrimą, aš nieko prieš, bet kam apsimesti, jog tai turi ką nors bendro su žiemos saulėgrįža ar Kristaus gimimu?
Beje, ar visi, kurie nešvenčia Kalėdų yra iškrypėliai ir tolerastai? Visi induistai, musulmonai, budistai ir t.t.?
P.S. Malonėk atsakyti į klausimą apie Valentino dieną(o gal vėl prigavau nesugebantį apginti savo pozicijos?:))
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
FFF - patikėk manim - Kalėdas apginsim nuo iškrypėlių tolerastų, ir ne tik jas.
Durniaus pavadinimas durniumi yra fakto konstatavimas, o joks ne ad-hominem, ar kaip ten jį. Jei nebūtum durnius, tai sugebėtum atsakyti į bent vieną tau užduotą klausimą. O dabar - nė vieno atsakymo, tik akla neapykanta mūsų protėvių nuo seniausių laikų švęstoms Kalėdoms.
Dar kartą pakartosiu - tai kad Kalėdose nematai nieko be pirkimo, nusigėrimo ir, kaip ten debiliškai išsireiškei, "užknisančių švieselių" yra tik tavo asmeninė tragedija. Vaikystės traumas gydykis pas psichiatrą - demotyvatorių komentarai tau jau nebepadės.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
Jei Kalėdos tokios nuostabios, jas švęsti tokia neapsakomai graži ir šventa tradicija, kurios nevalia kritikuoti, jas turėtų būti itin lengva apginti. Tačiau tamsta, kažkodėl, naudoja vien ad hominem atakas, o ne atremi mano argumentus.
Dar prieš šimtą metų gyvenę žmonės būtų trinktelėję tamstai galvon už tokį šios šventės prasmės supratimą. Kalėdos su Coca-Colos spalvomis apsirengusiu Kalėdų Seneliu ne tradicija, o XXa. išmislas, tiesiog viešųjų ryšių akcija, skatinanti pirkti, pirkti,p irkti. Negalvojant, reikia tų daiktų ar ne.
Švęsk ką nori ir kaip nori, bet nedrįsk dėtis esąs pranašesnis už tuos, kurie kiaurai permato tokias "šventes".
P.S. Valentino diena tau taip pat nuostabi šventė ar net "tradicijų" prikimšta galva sugeba suvokti, kokia tai komercinė tuštybė?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
FFF - ar tu durnas dėl to, kad tolerastas, ar tolerastas, dėl to, kad durnas?
Aišku gaila tavęs, kad tu kaip koks Grinčas nesugebi pajausti Kalėdų dvasios, bet dėl šitos savo asmeninės tragedijos nedrįsk gadinti Kalėdinės nuotaikos kitiems.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4168 d. Atsakyti   
O kas yra "Kalėdos"?
Kalėdos, iš esmės, turėtų būti džiaugsmo, jog gimė žmonijos atpirkėjas - Jėzus Kristus(Mesijas Jėšua) šventė. Tačiau net Katalikų bažnyčia neteigia, kad Jėzus gimė būtent gruodžio 25d.

Pagonys šiuo laikotarpiu šventė žiemos saulėgrįžą - trumpiausios dienos ir ilgiausios nakties metą, po kurio dienos vėl ima ilgėti. Mums, XXI a. žmonėms, gyvenantiems visiškai kitaip nei senovės lietuviai ši šventė, galima teigti, nebeaktuali ir gali turėti nebent simbolinę prasmę.
Tai, ką turime šiandien tėra užknisančių švieselių, prastos pop muzikos, masinio vartojimo psichozės ir šeimos susirinkimo apsinuodyti alkoholiu šventė. Kuo ji tokia puiki, ką bendro turi su "tradicijomis", aš nesuprantu.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4169 d. Atsakyti   
Tik paminėjom tolerastus - tas bjaurybė jau čia :D
Ta proga paklausinėkim, kaip galima taip žemai nusiristi ir pradėti neapkęsti Kalėdų:
Kalėdų rytą nerasdavai dovanėlių po eglute?
Tavo tėvai tavęs neapkentė?
Per Kalėdas važinėdamas rogutėmis stipriai susitrenkei galvą?
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4169 d. Atsakyti   
Tai kad visiškas šūdas tos kalėdos, seniai bet kokia religinę ar bet kokią kitokią prasmę praradę ir dabar paverstos tiesiog vartojimo vajumi.
Jei žiūrėtume į kalėdas kaip į šeimos susibūrimo šventę, tai velniam ją švęsti būtent gruodžio 25?
Grįžti į viršų